Hoe werkt de spijsvertering en waardoor wordt deze beïnvloed?
Onze spijsvertering begint bij de inname van voedsel. De volgende stap is de vertering van het voedsel en tenslotte de eliminatie van de verteerde voedselresten. Verschillende organen zijn bij dit proces betrokken, zoals de maag, de dunne darm en de dikke darm. Op deze pagina kan u lezen hoe het proces van de spijsvertering werkt, welke rol ons microbioom in dit proces speelt en hoe verschillende factoren zoals leeftijd, stress en reizen onze spijsvertering kunnen beïnvloeden.
Onze spijsvertering is een complex systeem. De taak van het spijsverteringsstelsel is om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen en vocht. Lees hier hoe het werkt.
Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam. Ook onze spijsvertering kan door een toenemende leeftijd problemen vertonen.
Lees hier hoe bepaalde voeding en stress onze spijsvertering kunnen verstoren en hoe we deze weer in balans kunnen brengen.
Ons microbioom - de bacteriebevolking in onze darmen –vervult meerdere functies en speelt een belangrijke rol bij onze spijsvertering. Ontdek hier welke.
Geen andere onderwerpen worden vaker besproken dan het weer en de spijsvertering. Wat de spijsvertering betreft, circuleren er echter heel wat halve waarheden en foutieve uitspraken. Maar weke uitspraken zijn waar en welke onwaar?
Op vakantie is alles anders dan thuis: het eten, het dagritme, het klimaat… geen wonder dat onze spijsvertering hierdoor beïnvloed wordt.